Länkar

Livets segerkrans

120,00 kr

Hans Erik Nissens postumt utgivna andaktsbok med 111 korta andakter. 114 sidor.

Endast 2 kvar i lager (kan restnoteras)

Artikelnr: 434 Kategori: Taggar: ,

Beskrivning

Hans Erik Nissens postumt utgivna andaktsbok med 111 korta andakter. Andakterna är präglade av vittnesbördet om den innerliga gemenskapen med Jesus och den själavårdande och förmanande ton som Hans Eriks förkunnelse är känd för.

Strax före sin död dikterade författaren ett förord: Jag dristar mig att ge ut dessa andakter trots att jag inte är i stånd att kunna läsa eller bedöma dem … Min innerliga bön är att det trots brister skulle få vara ett ord som kan bli en och annan till hjälp.

Utgivare är Luthersk Litteraturmission i Vännäs, som ombesörjt översättning från det danska originalet.

Mer information

Vikt 0.33 kg
Bindning

Författare

Förlag

Recensioner

 1. Ola Österbacka

  Författaren till denna andaktsbok med 111 korta andakter avled 2016. Boken utgörs av andakter som han skrev under sina sista levnadsår och har alltså utgetts postumt. Strax före sin död dikterade han följande som förord: ”Jag dristar mig att ge ut dessa andakter. Jag gör det med stor ängslan, eftersom jag inte är i stånd till att läsa igenom styckena, än mindre till att bedöma dem. Jag får be om överseende. Min innerliga bön och önskan är, att det trots brister skulle få vara ett ord som kan bli en och annan till hjälp.”
  Hans Erik Nissen blev särskilt efter sin pensionering känd runtom i Norden genom sina många predikoresor. Han hade under en lång tid varit rektor för LMH (Luthersk Misjonshøjskole i Hillerød, Danmark). Också hans tidigare utgivna andaktsbok Ett är nödvändigt har getts ut på svenska av LLM.
  Andakterna kännetecknas av innerlighet och omsorg om läsarnas andliga väl i tro på Jesus. Han framställer klart välsignelsen av den blödande Frälsarens försoningsgärning. Att du är frälst beror helt och hållet på honom som har frälst dig. Hans nåd är också orsaken till att du blivit bevarad.
  Nissen riktar personligt manande ord till läsaren, ofta med utgångspunkten att denna är en kämpande kristen som söker frid i världens oro. När du i dag märker Satans angrepp, förtrösta då på honom som snart ska krossa Satan under dina fötter. Då kan du än en gång sjunga: ”Evig seger nu jag äger, alltid Herre Krist i dig.”
  Men han kan också rikta sig till läsaren med varnande och förmanande allvarsord, som utgår från nöden över vår tids ondska. Får du din skatt på jorden, mister din himmelska skatt sin dragningskraft på din själ. Därför frestar Satan dig genom böcker, tidningar, film, internet, TV och utmanande klädstil. Han vill väcka begär. Detsamma vill han, när han genom färgstark reklam eller genom att peka på vad andra gör, frestar dig att göra det ena inköpet efter det andra. Ge inte efter för köttet!
  Jag har min andliga bakgrund i den evangeliska rörelsen i Finland med dess starka betoning av sakramentens betydelse för en själ som anfäktas i sökandet efter frälsningsvisshet. Därför känner jag att det är något som saknas i boken, vilket också författaren medger som en möjlighet i sitt förord. Det är dopets välsignelse som en dokumenterad visshet om att min frälsning är grundad på något utanför mig själv och som jag fått del av vid en historisk tidpunkt, innan jag själv kunde bestämma mig att ta emot den. Dopet ger i anfäktelsen en visshet om att ”nåden i Guds hjärta”, med Rosenius’ ord, ger en helt annan fasthet än de växlande upplevelserna av ”nåden i mitt hjärta”.
  Trots denna brist ger boken tillfälle till goda stunder i våra familjeandakter och i bönekammaren.
  Ola Österbacka

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.

Webbansvarig: Ola Österbacka
webmaster@biblicum.se
Drivs med Wordpress och Woocommerce